Parks and Resorts, som driver parkerna Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland, har tecknat ett nytt avtal med Visolit, före detta Telecomputing.

It-bolaget har tidigare haft delar av koncernen som kund, och har nu alltså fått förlängt förtroende med uppdraget att migrera delar av it-miljön till Microsoft Cloud. Det tvååriga samarbetet omfattar drift för såväl karusellförare som djurvårdare och ledning och beräknas vara värt runt 7 miljoner kronor.

– Det är glädjande att ännu en av våra kunder väljer att utöka samarbetet. Nu ska vi arbeta för att ge bästa möjliga stöd i Parks and Resorts arbete med vidareutveckling av sin framtidsvision, säger Johan Magnusson, vd på Visolit.

En viktig del för Parks and Resorts är de rekryteringsprocesser bolaget är inne i, där cirka 3 000 tjänster ska fyllas för att kunna möta de cirka 3 miljoner besökare som förväntas komma i år. Det ställer inte minst stora krav på hr-systemet att kunna ge fullgott stöd kring arbetsplanering och kompetensutveckling.

Jan Eriksson
Jan Eriksson, Parks and Resorts.

– I takt med vår växande verksamhet har vi inlett förflyttningen mot molnet. Genom samarbetet med Visolit kan vi vara trygga i att infrastrukturen fungerar och fokusera på kärnverksamheten och våra verksamhets­förändrande projekt. Dessutom minskar antalet parallella it-lösningar i de olika parkerna och strukturen blir mer enhetlig, säger Jan Eriksson, cio på Parks and Resorts.


Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.


Läs också: 
Ny teknik rullar in på gamla SJ – så digitaliseras järnvägsbolaget
Visma slår samman bolag – satsar stort på e-handelstjänster