Hård- och mjukvarubolaget Optidev, som främst jobbar mot transport- och logistikbranschen, tar nu hjälp av Candidator DGC för att hantera driften av affärskritisk information.

Candidator DGC uppger att Optidev efterfrågade en leverantör som kunde leverera en omfattande drift för deras kunder. Några av de viktigaste faktorerna var hög säkerhet, tillgänglighet och redundans. De första skarpa transaktionerna har nu genomförts och de krav på transparens som fanns har lösts genom att Optidevs tekniker har insyn och kontroll på Candidator DGC:s arbete i kundportalen genom Candidator DGC:s egenutvecklade plattform Cendot.

David Landerborn
David Landerborn, Optidev.

– Vi har gått igenom en lång urvalsprocess för att framtidssäkra vår drift av affärskritiska lösningar. Valet föll till slut på Candidator DGC där vi hittade alla de komponenter som krävs för att på ett säkert och effektivt sätt serva några av Sveriges största bolag med våra lösningar dygnet runt. Candidator DGC:s kundportal var en viktig parameter i vårt beslut, säger David Landerborn, operativ chef på Optidev och utvecklar:

– Genom kundportalen hängde allt från offert till leverans ihop och gav oss en mycket professionell upplevelse. Vi har haft en kraftig tillväxt de senaste åren och har fått ombord ett antal stora kunder inom olika segment. Candidator DGC har den kunskap och den storlek vi behöver för att vi ska känna att vi kan växa tillsammans.

– Vi tog fram en lösning för Optidev där vi levererar våra standardtjänster på ett stabilt och smidigt sätt anpassat efter deras verksamhet. Vi har mött alla krav och önskemål från deras verksamhet, leveransen är skalbar och de har tillgång till vår support dygnet runt. Det känns verkligen som att vi hittat den ultimata driftlösningen för Optidevs kritiska miljöer, säger Tobias Hallengren på Candidator DGC.


Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.