Demisto är verksamt inom det område som kallas security orchestration, automation and response, SOAR. Palo Altos prislapp landar på 560 miljoner dollar i kontanter och aktier, vilket motsvarar 5,2 miljarder kronor. Köpet är avsett att genomföras under företagets tredje budgetkvartal, som pågår till i april i år.

Demisto har redan idag mer än 150 kunder, av vilka en dryg fjärdedel ingår i Fortune 500.

Med hjälp av Demistos teknik kommer Palo Alto att kunna arbeta mer med artificiell intelligens och maskininlärning. Bolaget uppger att Demistos verktyg för automatisering har hjälpt verksamheter minska mängden alarm som kräver mänsklig hantering med 95 procent, vilket gör det möjligt för säkerhetsansvariga att istället fokusera på mer långsiktiga uppgifter.

– Vi är mycket glada över att välkomna Demisto till Palo Alto Networks-familjen. Demisto kan via Application Framework ytterligare stärka vårt erbjudande till säkerhetsansvariga, bland annat genom att vi kan erbjuda en plattform som är bättre integrerad, mer automatiserad och innovativ. På så sätt kan vi se till att cyberattacker inte lyckas, säger Nikesh Arora, styrelseordförande och vd för Palo Alto Networks.

– Vi har satsat på att automatisera säkerheten eftersom vi menar att människor inte själva är kapabla att hantera omfattningen på dagens avancerade attacker. Palo Alto Networks strategi passar vår egen och vi har upptäckt att deras team delar våra värderingar om att framtidens säkerhet handlar om automation och AI. Vi är glada över att gemensamt göra visionen till verklighet, säger Slavik Markovich, vd för Demisto.

Läs också:
Amazons moln fortfarande störst – men Microsoft och Google växer snabbt
Samsungs Galaxy når en helt sanslös milstolpe