De kinesiska smartphone-leverantörerna är mycket offensiva i Europa nu. Xiaomi planerar att öka antalet butiker från 50 till 150 vid utgången av 2019. Det uppger Wang Xiang som har titeln senior vice president för amerikanska nyhetskanalen CNBC.

– Det är ett stort, stort mål för oss, säger Wang Xiang.

Företaget öppnade sin första europeiska verksamhet i Spanien 2017. Xiaomi ökade sin försäljning i Europa med 62 procent förra året. Huawei var inte mycket sämre med en 56-procentig ökning, enligt analysföretaget Canalys.

De kinesiska smartphone-leverantörerna satsar överhuvudtaget stort på Europa just nu. Oppo har tidigare den här månaden uppgett att de ska öppna upp i tre nya regioner i Europa.

I framför allt USA har kinesiska teknikföretag som Huawei och ZTE varit under en intensiv granskning av myndigheterna, något som gjort att Europa blivit viktigare för de kinesiska bolagen.

– Den politiska situationen mellan kinesiska företag och den amerikanska regeringen har gynnat europeiska konsumenter, konstaterar Ben Stanton analytiker vid Canalys. Det gör att kinesiska företag hellre investerar i Europa.

Läs mer: 
USA trycker på EU om att stoppa Huawei
Trump överväger totalstopp för Huawei i USA