Den webbaserade klädhandlaren Nelly har tecknat ett avtal med driftleverantören Candidator DGC, om att lägga sin e-handelsplattform med både Nelly.com och Nlyman.com på driftbolagets servrar.

– Candidator DGC har fina referenser i vår bransch där de löst utmaningar med plattformar som utsätts för stora påfrestningar. Vi känner att vi hittat en leverantör som verkligen förstår våra utmaningar och som kan leverera stabila och säkra lösningar, säger Henrik Palmquist på Nelly.com om valet av driftleverantör.

Leveransen till Nelly kommer att ske från Candidator DGC:s nya kontor i Borås som öppnade under 2018. Inom e-handeln förekommer perioder då driften utsätts för större påfrestningar än vanligt, till exempel vid handelshögtider som black friday eller om det är någon annan typ av rea. Det brukar sätta infrastrukturen på prov och enligt Candidator DGC gäller det att ha rätt kapacitet som stöttar upp plattformen, och att det när som helst ska gå att skala upp och ner driften.

– Vi kunde träffa helt rätt och möta Nellys höga krav kring en modern plattform och prestanda. Med vårt breda tjänsteutbud och möjlighet till skalbarhet kan vi hjälpa Nelly att fokusera på sin kärnverksamhet då vi tar ansvar för infrastrukturen. Vi är mycket glada över att få detta fina uppdrag, och vi visar återigen att vi har stort fokus inom retail och dess utmaningar, säger Jim Qvarfordt på Candidator DGC.

Läs också: 
Ny offentlig affär till Candidator DGC
Optidev tar drifthjälp av Candidator DGC


Sveriges största event inom digitala affärer är tillbaka! Webbdagarna Stockholm 19-20 mars. Boka nu!