Nordic Capital har tidigare med sin Fund IX bland annat köpt fintech-bolaget Trustly – och nu gör de en ny storaffär i den nordiska tekniksektorn.

De köper upp det snabbväxande konsultbolaget Conscia, som är specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur. Företaget är också kända för sin inriktning mot Ciscos lösningar. I affären ingår svenska Conscia Netsafe.

Conscia är grundat i Danmark, men har även kontor i Norge, Sverige, Nederländerna och Slovenien. De har en förväntad omsättning på 270 miljoner euro och 500 anställda.

I en intervju med Computer Sweden förra året berättade vd:n Conscia Netsafe Bengt Lundgren att den svenska omsättningen under räkenskapsåret som avslutades i september 2017 ökade från 55 miljoner till 193 miljoner.

– Vi har haft 350 procents tillväxt och en bra lönsamhet, sa han.

Tidigare ägare var Axcel och ledningen. De båda företagen går inte ut med några finansiella detaljer om affären, men enligt den danska affärstidningen Borsen.dk betalar Nordic Capital tre miljarder danska kronor för it-bolaget.

Claus Thorsgaard, vd för Conscia Holding säger i ett pressmeddelande:

– Nordic Capital är en av de mest kända och erfarna investerarna i den nordiska tekniksektorn med en lång och erkänd kompetens att utveckla och växa verksamheter. De är därför den perfekta partnern att stödja Conscias fortsatta internationella expansionsstrategi som grundar sig på vår starka tekniska expertis, en unik kundplattform (CNS), och på vår strävan att sätta kunden först. Vi ser fram emot att ta våra ambitioner till nästa nivå.

Läs mer: 
Revanschen mot gamla kollegorna: ”Vi har inte förlorat en enda affär”
Nästa svenska affärssystemkonsult köps upp – här är veckans it-affärer