Skolplattformen (företaget) grundades 2013 och utvecklar administrativa system som riktar sig mot landet skolor. Nu byter de namn eftersom de inte vill förknippas med Stockholms stads kritiserade plattform.

I ett pressmeddelande säger Håkan Furevik som är vd på Skolplattformen:

– Deras produkt är så pass dålig och har så dåligt renommé att vi inte har råd att förknippas med det. Vårt betyg på App Store och Google play har sjunkit från nära 5 till 2 baserat endast på recensioner av Stockholms system.

– Vi har ägnat ett otaligt antal timmar åt att lyssna till frustrerade användare av stadens system. De tror att de har kontaktat deras support när de hör av sig till oss. Vi har förgäves försökt få staden att förtydliga för användarna hur deras support fungerar.

Nytt namn blir Admentum. Håkan Furevik säger att Skolplattformen under hösten fört en dialog med Stockholms stad i förhoppning om att de skulle kunna nå en överenskommelse kring namnet Skolplattformen, men att ”utmaningarna är många, inte minst eftersom Skolplattformen är en startup utan ekonomiska muskler”.

Bland annat har företaget inte kunnat genomföra lanseringen av en ny produkt för elevhälsoarbete till landets skolor på det sätt som var tänkt på grund av att ”mycket tid har gått åt till att hantera situationen med Stockholms stads system”.

– Det känns väldigt tungt, eftersom hela vårt syfte med Skolplattformen är att ge alla elever möjlighet att lyckas på sina villkor, och där är elevhälsoarbetet helt avgörande. Vi har därför beslutat oss för att byta namn. Den ”riktiga” Skolplattformen kommer nu heta Admentum Skola och Admentum Elevhälsa, säger Furevik.

Läs mer: 
”Det fungerade på teststadiet” – Stockholms it-direktör om haveriet med skolplattformen
Hård lärarkritik mot Stockholms nya skolportal