Konsultkoncernen Addnode Group gör ännu ett förvärv. Den här gången siktar man på att stärka sitt erbjudande inom vård och omsorg genom köpet av mjukvarubolaget Intraphone.

Bolagets mobila lösningar används för planering, registrering och uppföljning inom hemtjänst, särskilt boende och personlig assistans. Lösningarna används idag av drygt 45 kommuner i Sverige. Intraphones omsättning uppgår till cirka 35 miljoner kronor.

Förutsatt att vissa villkor uppfylls kommer förvärvet gälla från och med den 1 april och Intraphone kommer då att ingå i Addnode Groups division Process Management.

– Intraphone är en strategisk pusselbit i vår satsning på innovativa it-lösningar för ett hållbart välfärdssamhälle. Vi känner bolaget sedan länge då de tidigare verkat som både partner och konkurrent till vårt dotterbolag Kompanion, som tillhandahåller en modern molnlösning för hemtjänstplanering, säger Andreas Wikholm, divisionschef för Process Management och konstaterar:

– Nu när vi samlar krafterna inom samma familj kommer vi ha än bättre förutsättningar att hjälpa våra kunder att förbättra patientsäkerhet, vårdkvalitet och tillgänglighet inom omsorgen.

Läs också: Efter 23 år som toppchef – nu ska mr Addnode jaga bolag i Europa