Två svenska bolag med stora ambitioner gör nu gemensam sak. Det är den svenska molnleverantören City Network och dess City Cloud som kommer agera publik molnplattform för det Örnsköldsviksgrundade cybersäkerhetsföretaget Clavister.

För Clavister handlar det om att man ska utöka sin produktflora genom att delar av företagets säkerhetslösningar erbjudas som en molntjänst.

– Som en del i att erbjuda våra kunder cybersäkerhetslösningar utvärderar vi hela tiden både våra produkter och tjänster. I det ingår hur vi distribuerar dem till våra kunder. Med City Cloud får vi en plattform som både erbjuder oss flexibiliteten och skalbarheten i form av en molnbaserad it-infrastruktur, samtidigt som vi i City Network får en europeisk partner som delar Clavisters värderingar avseende öppenhet, säkerhet och fokus på innovation, säger Clavisters vd John Vestberg.

De båda bolagen har jobbat tillsammans tidigare, men då genom att City Network använder delar av Clavisters tjänster för att säkra just City Cloud samt även molntjänsten för regulatoriskt utsatta organisationer, som heter Compliant Cloud. Nu kommer City Network även att erbjuda sina kunder att ta del av Clavisters cybersäkerhetstjänster.

– Alla företag i alla branscher påverkas av digitaliseringen och måste ställa om sina verksamheter för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Genom att använda City Cloud som bas för att leverera sina cybersäkerhetstjänster har Clavister inte bara förändrat sin leveransmodell av it-säkerhetstjänster, de har dessutom skapat sig en skalbar och flexibel plattform för sin fortsatta innovation, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

Läs också: 
Svenska säkerhetsprofiler ska såra USA-jättarna: ”De hinner inte med”