I somras köptes det e-handelsinriktade bolaget Wikinggruppen av norska mjukvarujätten Visma. Nu fortsätter köpresan på e-handelsidan när Wikinggruppen köper Norrköpingsbaserade Synlig, ett bolag som specialiserat sig på att hjälpa e-handlare att öka sin försäljning. För Wikinggruppen innebär det framför allt att man stärker sig inom sökmotoroptimering, digital annonsering och mediestrategier.

– I princip all service och kompetens man behöver som e-handlare kommer nu att finnas tillgängligt under samma tak vilket gör att det blir enklare att utveckla sin e-handel och få den att nå sin maximala potential säger Jonte Bergman, vd på Wikinggruppen.

Synlig kommer även fortsättningsvis ha ett kontor i Norrköping, men kommer att ingå som en del i Wikinggruppen och därmed alltså indirekt vara en del av Vismakoncernen. Synligs båda grundare Tim Svensson och Wiktor Söderström låter också nöjda med förvärvet, som de kommenterar på följande sätt:

– Både för oss och våra kunder var affären strategiskt rätt. En ökande andel av våra kunder har sin e-handel hos Wikinggruppen idag och vi kan se en bra resultatutveckling i de butiker som vi hjälpt med den digitala marknadsföringen. Att verksamheten nu blir en del av Wikinggruppens samlade kompetens kommer leda till ökade möjligheter för de e-handlare som vill öka sin försäljning.

Läs också: 
Visma slår samman bolag – satsar stort på e-handelstjänster