Lundabaserade Exakt IT och det Malmöbaserade bolag som går under det tydliga namnet Riktiga Konsulter gör nu en fusion för att bli starkare tillsammans. De båda bolagen har tidigare samarbetat i ett flertal affärer, och såg det därför som ett naturligt nästa steg att slå ihop bolagen.

Det blir ingen fortsättning för det exakta utan den nya konstellationen väljer istället det riktiga alternativet, det vill säga att man kommer att agera under namnet Riktiga Konsulter.

Fokus kommer fortsatt ligga på mjukvaruutveckling, tyngre projektledning och konsulttjänster inom e-handel. Tillsammans har man 15 konsulter med kunder runt om i Skåne, men det finns en tydlig ambition att växa.

– E-handel är en av de snabbaste växande branscher i Sverige, och behovet av avancerade konsulter med kunskap inom både utveckling och drift inom e-handel är starkt ökande. Genom de nätverk och den erfarenhet vi samlar i det nya bolaget har vi en unik möjlighet att hjälpa till att överbrygga mellan den klassiska it-branschen och den expansiva e-handeln, kommenterar Peter Borgman, styrelseordförande för Riktiga Konsulter.