Dustin fortsätter satsa stort utanför hemlandet. Storförvärvet i Nederländerna i augusti då Vincere Groep köptes, följs nu upp med ett köp av danska Inventio. Det danska bolaget har precis som Dustin en huvudmålgrupp bestående små och medelstora företag, och abonnemangstjänster står för en hög andel av Inventios intäkter.

– En av de växande trenderna är att köpa allt mer som tjänst och här ligger Inventio långt framme genom att sälja affärssystem som tjänst. Med förvärvet breddar vi vår tjänsteportfölj och kan fortsätta driva utvecklingen att göra det enklare för små och medelstora företag att köpa både produkter och tjänster online, säger Alexandra Drevenlid, chef för Services & Solutions på Dustin.

Inventio grundades 2001 och omsatte under 2018 cirka 106 miljoner danska kronor och har runt 80 anställda på sina kontor i Köpenhamn, Aarhus och Odense.

– Vi ser stor potential i att erbjuda standardiserade tjänster men för att kunna fortsätta växa behöver vi ingå i ett större sammanhang. Dustin med sin inriktning på att vara en it-partner med fokus på både tjänster och produkter ger oss rätt förutsättningar, säger bolagets vd Thomas Klavsen om sin nya svenska ägare.

Dustin köper det danska bolaget från personer i ledningsgruppen och Inventio kommer fortsätta under eget namn tills vidare och vd Thomas Klavsen kommer att vara kvar. Transaktionen är beroende av godkännande från den danska konkurrensmyndigheten, där beslut väntas inom 30 dagar.