De globala investeringarna i blockkedjan väntas bli 2,9 miljarder dollar – vilket innebär en ökning på 89 procent jämfört med året före. Detta enligt en ny prognos från analysföretaget IDC.

– Blockkedjan mognar fort, och vi har nått en punkt där implementeringarna rör sig snabbt bortom pilotstadiet och koncepttesten. Nu är det viktigt att förstå hur och var företagen investerar, så att leverantörerna får en bättre känsla för var de ska komma med produkter och tjänster, säger James Wester, analyschef på IDC.

De globala investeringarna i blockkedjan leds av finansbranschen. Banker, försäkringsbolag och investmentbolag väntas investera 1,1 miljarder dollar i blockkedjelösningar i år.

Tillverkningsindustrin väntas investera 653 miljoner dollar i tekniken, men här finns den snabbaste årliga tillväxten under femårsperioden 2018–2022.

I tillverkningsindustrin väntas de här lösningarna växa med nästan 78 procent varje år fram till 2022. Totalt sett väntas blockkedjan ha en årlig tillväxt på 76 procent under perioden.

Läs mer: 
Nu ska fondhandeln flyttas till blockkedjan – målet satt till 2020
Efterfrågan på blockkedjeutvecklare exploderar