Mjukvarubolaget Teleopti siktar ännu en gång på att öppna ett nytt kontor för utvecklare. Förra gången det begav sig kombinerade man öppningen med en tävling för att göra väsen av sig i hopp om att locka och hitta rätt personer till det nya kontoret. Det skedde genom en webbaserad omröstning om var den nya verksamheten skulle ligga. De två alternativen var Borås och Gävle, och det var till slut Gävle som avgick med segern.

Den här gången är placeringen redan klar för det utvecklarkontor som öppnar i sommar. Nu är det Jönköping som gäller och ambitionen är att det ska bli ett större kontor än det i Gävle. Och givetvis blir det lite kampanjande igen, men nu i lokal tappning. Bolaget har nämligen valt att inleda sin etablering i Småland idag, det vill säga på smålänningarnas inofficiella nationaldag, som de gärna sprider till omvärlden genom att prata om fössta tossdan i mass, gärna illustrerat med en massipantååta.

Enligt Teleopti är målsättningen att på sikt ha 25 personer på det nya kontoret. Inledningsvis siktar bolaget på att ha två eller tre agila utvecklarteam, där varje team består av ungefär fem utvecklare.

– Jönköpings läge är fantastiskt och ger oss stora möjligheter att hitta och locka bra kompetens från alla olika väderstreck, säger Martin Videfors, som själv kommer från Jönköping och nu flyttar hem från Teleoptis kontor i Denver för att bli platschef.

– Det känns otroligt spännande att vara med och etablera ett rent mjukvarubolag i Jönköping. Jag är övertygad om att vi är ett bra komplement till andra aktörer som myndigheter, rena konsultbolag eller bolag som bygger på sin lösning på en kombination av hårdvara och mjukvara. Att många tekniknära bolag har fått upp ögonen för Vätterbygden är en fördel då det lockar kompetens till regionen och leder till en positiv spiral, säger han vidare om planerna.

Läs också: Mjukvarubolaget öppnar kontor i Gävle – efter omröstning på nätet