Dustin har stora ambitioner i Norden, och har sedan i somras utökat sina jaktmarker till att också inkludera Nederländerna. Nu gör man sitt andra förvärv på den nya marknaden och av namnet att döma är det en riskfri satsning.

Bolaget som köps in heter Norisk och verksamheten beskrivs med att man levererar managerade it-tjänster, från infrastruktur till klienthantering. Norisk kommer framöver att ingå i Vincere Groep, det bolag som Dustin köpte i juli.

– Med det här förvärvet tar vi ytterligare marknadsandelar i Nederländerna. Norisk är ett bra komplement till övriga bolag inom Vincere. Vi ser fram emot att fortsätta integrera Vincere i Dustin och att växa i Nederländerna, säger Dustins vd Thomas Ekman.

Norisk grundades 2005 och omsatte cirka 9,5 miljoner euro under 2018 och har 38 anställda med kontor i Groningen. Bolaget köps direkt från ledningen och kommer fortsätta verka under eget namn tills vidare.

– Som en del i Dustin får vi nya förutsättningar att fortsätta expandera. Norisk är starka inom bland annat hälsosektorn där vi letat efter potentiella förvärv för att förstärka vårt erbjudande. Vi blir också marknadsledande i norra Nederländerna, säger Henk Makaske, som är chef för SMB & LCP Netherlands på Dustin.

Läs också:
Dansk tjänstespecialist är Dustins nästa förvärv
Dustin har vuxit ur Norden – därför gör man största förvärvet hittills