Det var under Mobile World Congress i Barcelona nyligen som Microsofts vd Satya Nadella beskrev sina tankar kring gott ledarskap, rapporterar CNBC. Här är de tre viktigaste sakerna att tänka på anser han.

1. Vara tydlig

I tider av kris och kaos så är det viktigt att kunna erbjuda tydlighet.

– Du kan inte kalla dig för en ledare genom att komma in i en osäker, tvetydig situation – och skapa förvirring, säger han och konstaterar att det i stället gäller det att skapa klarhet och tydlighet även när det inte finns.

Enligt Satya Nadella är detta något som ofta underskattas men han anser att det är den absolut viktigaste egenskapen som en ledare kan ha. 

2. Skapa energi

Att vara verkligt passionerad och entusiastisk för det du ägnar dig åt är också avgörande för att bli en bra ledare. De som höjer sig själva och sitt team till skyarna men som avfärdar alla runt omkring är ingen verklig ledare.

– Ledare skapar energi, säger Satya Nadella.

3. Driva framgång

Nej, att få framgång är inte något som går på nolltid. Och även om du lyckas så kommer du att stöta på hinder.

Det går inte att säga att man väntar på det perfekta vädret och att stjärnorna ska stå i linje för att kunna visa hur fantastisk man är konstaterar Satya Nadella.

– Det är inte ledarskap. Du måste lista ut hur du driver framgång.

Samtidigt är det förståeligt om du inte lyckas med alla de här tre sakerna. Det handlar om att göra sitt bästa avslutade Satya Nadella och lade till att inte heller han lyckas perfekt med alla de tre sakerna jämt men att han hela tiden arbetar med att lära sig.

Läs också:
Här är de 11 hetaste it-kompetenserna i år
Vill du bli robotpersonlighetsdesigner? Nu spås nya yrken göra sitt intåg