Vid årsskiftet blev det klart att Avanades tidigare Sverige-vd Åsa Arvidsson tar över EQT:s nyfusionerade driftbolag Candidator DGC. Men hennes beslut att lämna Avanade i september är långt ifrån det enda avhoppet från konsultbolaget som ägs gemensamt av Microsoft och Accenture.

Enligt uppgifter till Computer Sweden är det ett flertal andra chefer som lämnat bolaget efter det, bland annat på marknadssidan. Många av de mer juniora medarbetare som går bolagets lärlingsprogram och som betraktats som talanger ska också ha sagt upp sig.

Orsaken till de plötsliga avhoppen ska vara ett utbrett missnöje med hur organisationen sett ut och fungerat. En hr-undersökning där de anställda tillfrågades under hösten ska ha visat stort missnöje med hur situationen varit på Avanade, inte minst hos många yngre medarbetare och de som inte jobbat med mjukvaruutvecklingsdelen. Och som lök på den sura laxen ska kommunikationen kring det plötsliga vd-bytet ha varit allt annat än god.

Antonio Marsico är den som numera är chef för den svenska verksamheten. Ungefär lika plötsligt som folk började hoppa av flögs han in från Italien.

– I september 2018 gjorde vi ett antal organisatoriska förändringar globalt för att anpassa oss bättre efter Microsofts affärsmodell och för att vi ska kunna möta den starka efterfrågan vi upplever på marknaden, säger han om bakgrunden till det som skett och förklarar sitt eget intåg till Sverige på följande sätt:

– Som en del av de förändringarna kom jag in från Avanade Italien, där jag framgångsrikt lett försäljnings- och marknadsarbetet under de senaste sex åren. Mitt omedelbara fokus i min nya roll som landschef i Sverige var att säkerställa en smidig övergång till den nya organisationsstrukturen och fortsätta driva tillväxt som gör att Avanade kan nå nästa nivå i Sverige.

Exakt hur många som hoppat av och hur många anställda bolaget har i dagsläget vill han inte svara på. Den officiella siffran i augusti 2018 var enligt Avanade Swedens årsrapport 109 anställda.

Antonio Marsico verkar inte hålla med om bilden av att kommunikationen varit dålig och otydlig i samband med omorganisationen.

– Vi strävar efter att alltid ha en öppen dialog med våra medarbetare för att säkerställa att det som händer på bolaget kommuniceras fullt ut, och att de anställda ges möjlighet att svara på och kommentera det som händer, säger han och väljer att lyfta fram hur eftertraktad personal man haft.

– Att personal rör på sig inom teknikområdet är en följd av den snabbväxande och starkt konkurrensutsatta bransch som vi arbetar i, och det visar också vilken högutbildad och högt kvalificerad talang vi har i vår verksamhet. Att se hur anställda med eftertraktad kompetens tar nästa steg är helt naturligt och någonting som alla teknikföretag känner igen, och på lång sikt ökar det branschens innovationsförmåga.

Och om han får som han vill ska bolaget fortsätta rekrytera unga talanger till sitt lärlingsprogram.

– Vi fortsätter att ha ett stort antal kandidater för varje tjänst och vi vill utöka vår personalstyrka. Idag har vi mer än 30 tjänster ute i både Stockholm och Göteborg. Vi fortsätter att satsa på juniorer med vårt Avanade Trainee-program, där vi hoppas kunna fördubbla de lediga positionerna inom en snar framtid. När vi har anställt, så anställer även marknaden, och lockar våra talanger med nya karriärmöjligheter, säger Antonio Marsico.

Det verkar också ha varit många chefer som hoppat av, varför då?

– Avanade är stolt över att vara en diversifierad organisation med många olika nationaliteter och kulturer som arbetar tillsammans på samma kontor. Det är därför inte ovanligt att se rotation i ledningen med nya roller, särskilt inte när den kompetens som finns möter behoven på marknaden.

På frågan om vilken av bolagets två ägande jättar, Microsoft eller Accenture, som är drivande i förändringen, kan man nog antingen tolka svaret som att det är bägge, möjligen med en övervikt åt Microsoft. Svaren handlar nämligen mycket om att det finns gott om Microsoftaffärer ute på marknaden just nu.

– I Sverige, precis som i alla andra länder, ser vi att efterfrågan på Microsofts teknik ökar exponentiellt. Det gör det så klart intressant att jobba med Avanade. Accenture lanserade tidigare i år Accenture Microsoft Business Group, AMBG, som drivs av Avanade, och som kommer att kombinera Accentures erfarenhet och kunnande inom transformation med Microsofts teknik och Avanades specialistkunskaper i Microsofts ekosystem, säger Antonio Marsico och avslutar med att exemplifiera var det växer mest:

– Vi fortsätter att se en stark efterfrågan och tillväxt för våra erbjudanden och tjänster, inte bara mjukvaruutvecklingen. Prioriteringarna ligger på Business Applications, Application & Infrastructure med det stora intresset för Azure, Modern Work Place med fokus på Office 365 och erbjudanden inom Data & Artificial Intelligence. Det är där vår verksamhet och vår personalstyrka växer. Vi förväntar oss att anställa ytterligare 30 till 50 nya personer under resten av året för att möta kundernas efterfrågan.

Läs också: 
Avanade-vd:n ska göra EQT:s nya driftjätte nordisk