Den kraftigt växande datacentermarknaden i Sverige har fått rejäl fart även på co-location-bolagen, och idag meddelar Interxion att man driftsätter ytterligare 800 kvadratmeter i sitt datacenter STO5 i Stockholm. Det innebär att bolaget nu har 6 800 kvadratmeter produktiv yta fördelat över fem datacenter i sitt campus i norra Stockholm.

– För att bli en vinnare i digitaliseringen krävs en säker plats där företag både kan utbyta datatrafik med varandra och samtidigt koppla upp sig mot alla stora molntjänster. Vi har arbetat med att bygga det perfekta digitala ekosystemet och mycket av digitaliseringen i samhället sker här i vårt campus, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Från Stockholm får Interxions kunder åtkomst till alla de stora publika molntjänsterna som Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Oracle Cloud Infrastructure, IBM Cloud Services och City Cloud direkt i datacentret. Det är också flera systemintegratörer som har etablerat sig där för att hjälpa sina kunder. Den nya datahallen kommer börja användas nu under våren och de första kunderna har börjat förbereda för att flytta in.

– Precis som för våra kunder är hållbarhet en affärskritisk fråga även för oss. Därför arbetar vi aktivt med att skapa så energieffektiva och hållbara tjänster som möjligt. Bland annat har datacentret byggts efter världsledande design avseende energieffektivitet och enbart 100 procent förnyelsebar el kommer att användas, säger Alexander Kehrer.