Förvärvsivern i konsultbranschen fortsätter även denna vecka. Den här gången handlar det om Time People Group som köper 51 procent av aktierna i Waymark Solutions, med option på att även köpa resten. Bolaget omsätter idag cirka 40 miljoner kronor och med en vinst på 7 miljoner kronor. Förvärvet gäller från den 15 mars och betalas kontant. Waymark kommer framöver att vara ett dotterbolag till Time People Group.

Waymark har 36 medarbetare med fokus på javautveckling, Javascript, it-arkitektur och devops. I bolagets kundbas finns stora kunder inom bland annat rese-, finans- och spelbranschen. Waymark ansvarar också för att driva och utveckla två av Dataföreningen Kompetens certifierande program, Certifierad IT-arkitekt och Lead Developer.

– Att få möjligheten att komplettera och förstärka vår grupp med ett bolag som Waymark tar oss ytterligare ett stort steg mot att bli Sveriges bästa specialistkonsultkoncern. Med Waymark i gruppen kommer vi att kunna erbjuda specialister inom javautveckling, ett område där vi tidigare inte har täckt. Deras verksamhet tillsammans med resten av koncernens bolag kommer också skapa förutsättningar för ytterligare tillväxtmöjligheter, säger Magnus Lönn, vd på Time People Group.

– Tillsammans med Time People Group kommer vi kunna fortsätta utveckla Waymark och bredda vårt erbjudande ytterligare. Att bli en del av specialistkonsultkoncernen Time People Group känns som det naturliga steget för oss och kommer att skapa ytterligare tillväxtmöjligheter för både bolaget och våra anställda, säger Per Elgh, vd på Waymark Solutions.

Läs också: Konsultbolagens köpfest vägrar ta slut – här är veckans it-affärer