Slack Technologies, företaget bakom det populära chattprogrammet med samma namn, har slagit ner på användare med kopplingar till hatgrupper. I bloggen på sin webbplats skriver Slack att de rensat bort 28 konton med sådana kopplingar.

”Att Slack används av hatgrupper strider mot allt vi tror på och det är inte välkommet på vår plattform”.

Vidare skriver Slack: ”Slack är designat för att hjälpa företag att kommunicera och samarbeta bättre så att människor kan göra sitt jobb på bästa sätt” och att det är ”antietiskt” gentemot företagets värderingar att använda Slack för att uppmuntra eller uppmana till hat eller hot mot grupper eller individer på grund av vilka de är”.

Nyhetssajten Mashable skriver att det här kommer efter avslöjanden om att vita nationalistgrupper använt Slack för att organisera och planera möten. Fram till dess hade Slack inte haft några specifika användarvillkor eller någon policy för att hantera hatbudskap.

Nu skriver emellertid Slack i sin blogg att de uppdaterar sina användarvillkor. ”När vi blir medvetna om en organisation som använder Slack för olagliga, skadliga eller andra förbjudna ändamål så undersöker vi det och vidtar lämpliga åtgärder, och vi uppdaterar nu våra användarvillkor för att göra det tydligare”.

Läs mer: 
Därför skrotade Slack sin populära logga: ”Det smärtade oss att se den”
Slack går samma väg som Spotify – gör sig redo för börsen