Google strävar efter att bredda sina intäkter och bli mindre beroende av digitala annonser, därav till exempel de stora investeringarna i Google Cloud. Även gaming tros ha stor framtida potential. Sökjätten ska presentera sina planer för gaming i morgon under konferensen Game Developers Conference i San Fransisco.

Amerikanska nyhetskanalen CNBC skriver att satsningen sannolikt innefattar en kommersiell version av ”Project Stream” och den ryktesomgärdade spelkonsolen ”Yeti” som tillsammans skulle kunna utgöra ett slags ”Netflix för videospel”-tjänst.

Med en streamingtjänst från Google skulle användare kunna strömma spel till en enhet som de redan använder, som en dator, smartphone eller en box kopplad till tv:n. Men Google själv har inte bekräftat eller kommenterat det här.

Hela den här konsolmarknaden omsatte enligt IDC 136 miljarder dollar under 2018 och växer med 15 procent varje år. Men de analytiker som CNBC talat med är tveksamma till om Google kommer att lyckas ge Microsoft, Sony och Nintendo en match.

– Jag tror att Google får det oerhört tufft att nå framgång med en betald streamingtjänst inom gaming. De har haft måttlig framgång när det gäller betald musik, filmer och böcker, så mina förväntningar är låga, säger Patrick Moorhead, analytiker på Moor Insights & Strategy.

– Många företag har försökt ta sig in på det här området genom åren, från olika håll. Men så vitt jag vet är det bara Sonys Playstation Now-tjänst som har en betydande abonnentbas åtminstone i västvärlden, säger Lewis Ward, analytiker på IDC.

Läs mer: 
Bilder på en handkontroll från Google kan ha läckt