Evry fortsätter att bygga om laget. Nu är det Johan Torstenssom som lämnar sin roll som cio på Ericsson, ett bolag han arbetat på sedan 2010. Han har innan dess även ett förflutet som globalt leveransansvarig på HP.

Hos Evry kommer han leda bolagets arbete med digitala plattformstjänster, vilket bland annat innebär ansvar för leveranser till bolagets mer än 10 000 kunder över hela Norden. Utöver det kommer han även sitta med i ledningsgruppen

– Det har varit en fantastisk resa och nu är det dags för nya utmaningar. Att komma till Evry är en chans jag inte kan tacka nej till. Som den starka nordiska spelare Evry har utvecklats till under de senaste åren så finns en enorm möjlighet att växa, framför allt tack vare den lokala närheten till kunderna, säger han och uppger att ledord som enkelhet, tydlighet och transparens är centrala för honom när man ska uppnå tydliga mål.

– Jag ser fram emot att bygga vidare på Evrys digitala plattformar genom att kombinera kunskapen hos personalen, med digital teknik inom automation, AI och analytics. Min tro är att dessa digitala plattformar kommer vara en av grundpelarna som Evry kan bygga sin tillväxt på.

Johan Torstensson tillträder sin tjänst den 1juni och Evrys vd Per Hove välkomnar med öppna armar.

– Johan har stor erfarenhet av att leverera digitala omvandlingsresor och är en skicklig it-strateg som känner till den nordiska marknaden mycket väl. Dessutom är Johan en väldigt kunnig chef och jag vet att han kommer bli varmt välkommen av sina nya kollegor, säger Per Hove.

Läs också:
Enorma besparingar på Ericsson – han kan bli Årets CIO
Nu har branschens gubbigaste bolag också vaknat