Brittiska nätoperatören Retn har etablerat sig i Sverige. Och kundsiktet är främst inriktat på bolag som vill ha bra förbindelser österut, inte minst Kina. Retn har investerat en hel del i infrastruktur i Europa, Vitryssland, Ukraina, Ryssland och inte minst Kazakstan, där man har utrustning som sträcker sig hela vägen till den kinesiska gränsen.

– Jag tror att vi har en roll att spela på den svenska marknaden. Vi har något som många andra inte har, egna vägar till Kina. Vi är övertygade om att det kan locka svenska kunder, inte minst svenska bolag som har många sajter österut. Det är en spännande tid i marknaden då man inte längre har en leverantör för allt, säger nordiska säljchefen Magnus Möllenhoff, med ett förflutet bland annat på Retns konkurrent Interoute, som numera är uppköpt av GTT.

Retn, ett namn som är en förkortning av real time networks, har idag tre anställda i Sverige och 250 totalt. Det svenska bolaget etablerades i september.

– Från början har vi etablerat oss i Tyskland, Polen, Baltikum och Holland. Vi vill ha rätt kandidater och rätt tajming. Det här är en affär som bygger på rätt personer och rätt kontaktnät. Vi är nya på marknaden, men vi vet att det ligger rätt i tiden att vara bron mellan öst och väst, säger bolagets marknadschef Daniel Sjöberg, även han svensk men till vardags stationerad i London.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.

Det bolaget säljer är alltså hög kapacitet när det gäller ip-uppkoppling via landkabel. Det handlar ofta om stora volymer till operatörer och tjänsteleverantörer. Det kan till exempel vara jättar som Amazon, Apple, Microsoft och Google som finns bland kunderna. Men man nämner även spelbolag som ett intressant segment, som dels är stort i Sverige, dels har starkt behov av kvalitets-ip för att bolagen ska kunna hantera alla användare i sina plattformar.

När det gäller konkurrensen i Sverige är det främst Telia man slåss mot.

– Det är de enda som har nät i Baltikum och Finland. De är tacksamma att slåss emot eftersom de är stora och långsamma, säger Magnus Möllenhoff och konstaterar att även bolag som GTT och Colt finns bland konkurrenterna.

– Men där är vi den enda lilla oberoende som har den här nätkapaciteten.

Den svenska Retn-duon säger att efter att bolaget har jobbat österut under några år har man hunnit bygga upp lokal närvaro och inte minst etablerat kontakt med underleverantörer på flera av de östeuropeiska marknaderna.

– Vi har lokalkännedom på varje marknad för att hjälpa kunderna på bästa sätt, säger Magnus Möllenhoff.

Läs också: Så ska nya fiberjätten jobba efter förvärvet