Alla som haft med Clippy att göra minns honom, designad som ett gem med ögon dök han upp i tid och otid i Office på 90-talet när han trodde att användaren behövde hjälp och frågade om han kunde assistera. Även om Clippy hade sina supportrar möttes han till största delen av frustration och Microsoft plockade bort honom i samband med Office XP 2001.

Därefter har Clippy sökt nytt jobb på Microsoft och nyhetssajten The Verge uppmärksammar nu att det ett tag såg ut som att det hjälpsamma lilla gemet äntligen hade lyckats.

I tisdags återupplivade Microsoft Clippy, i form av animerade stickers för företagets chattprogram Teams.
Dessa släpptes på Github, fria för Microsoft Teams-användare att importera och använda för nöjes skull. Men bara en dag senare togs de bort.

En talesperson för Microsoft säger till The Verge att ”Clippy har försökt få tillbaka sitt jobb sedan 2001 och hans korta närvaro på Github var ännu ett försök. Men även om vi uppskattar ansträngningen så har vi inga planer på att föra in Clippy i Teams”.

En insatt källa säger till The Verge att ”varumärkespolisen” inom företaget inte var nöjd med att Clippy dök upp i Teams och omedelbart sparkade gemet igen.

Nu har Microsoft lagt ner det här Github-projektet och Clippy får åter ge sig ut på jobbjakt. Helt hopplöst är det kanske ändå inte. The Verge uppmärksammar vidare att Clippy-fans startat en namninsamling för att Clippy ska återfå sin roll i Microsoft Teams.

Hoppet är det sista som överger inte bara människan utan också de digitala assistenterna.

Läs mer: 10 saker du inte visste om stackars Clippy