Procurator, ett bolag som jobbar med bland annat arbetskläder, personlig skyddsutrustning och hygien- och städartiklar har tagit in konsultbolaget HiQ för att hålla koll på såväl interna som externa affärstransaktioner.

HiQ:s lösning på problemet stavas deras molnbaserade integrationsplattform Frends. Initialt kommer Frends användas för att skapa möjlighet till att samköra interna affärssystem som Bison och SAP.

– HiQ:s lokala närvaro med ett dedikerat integrationsteam som snabbt kan rampa upp resursmässigt var avgörande i vårt val av leverantör. Frends är en perfekt lösning för oss då vi behöver en plattform med en enkel och skalbar struktur som kan möta våra behov nu, och på sikt, säger Christoffer Ekelund, it-chef på Procurator.

Optigroup, som är den koncern Procurator tillhör, har sett ett stegrande behov av integrera interna och externa system.

– Med en integrationsplattform kan man enklare överbrygga affärsmässiga och tekniska hinder genom att hantera all integration mellan nya affärssystem och andra befintliga system snabbare. Och till en lägre kostnad. Utgångspunkten är alltid kundens unika situation och kravbild. Skalbarhet på vår plattform Frends, som integrerar både cloud och komplexa on-prem miljöer och kan köras på samtliga plattformar, och våra lokala team ger oss möjlighet att anpassa vårt erbjudande och lösningar utifrån varje enskilt fall, säger Peter Sognefur, som är försäljningschef på HiQ Skåne.

Läs också: HiQ och Norrköping vill bygga digitalt kommunalt