Det är nyhetssajten The Register som skriver om att it-jätten Oracle håller på att göra betydande neddragningar över hela världen. De nämnda neddragningarna 40 personer i Seattle, 250 personer i Redmond och runt 100 personer i Santa Clara (båda de senare kontoren i Kalifornien) ska enligt The Register ”vara en del av breda jobbneddragningar över hela världen den här månaden”. Det spekuleras i att de här neddragningarna kan gälla allt från 500 personer till 14 000. It-jätten har runt 140 000 anställda över hela världen.

Oracle ska också ha gjort neddragningar i Mexiko och Indien. Enligt diskussioner i online-forum talas det om att neddragningarna kan bli så stora som en tiondel av den totala personalstyrkan, alltså 14 000 personer, enligt The Register.

Tidningen har bett Oracle att bekräfta uppsägningarna och kommentera antalet. I ett mejl skriver en talesperson för företaget att ”när vår molnverksamhet växer kommer vi hela tiden att behöva balansera våra resurser och strukturera om vår utvecklingsgrupp för att försäkra oss om att vi har rätt personer att leverera de bästa molnprodukterna till våra kunder över hela världen”.

Läs mer: ”Supertankern” Oracle rör sig långsamt mot molnet