Avtalet innefattar bland annat en flytt in i molnet för försäkringsjättens del. Tieto och Folksam har haft en relation sedan 2012, då Tieto började ta hand om Folksams infrastruktur och applikationsdrift. Enligt det nya avtalet ska Tieto som partner”etablera den infrastruktur som ger möjligheter att uppnå en högre grad av automatisering, öka den datadrivna utvecklingen och genom mer frekventa releaser tillgodose marknadens och kunders behov i en snabbare takt”, uppger företagen i ett pressmeddelande.

I 600-miljonersavtalet ingår att Folksam ska nyttja Tietos standardtjänster inom bland annat privata moln, paketeringar inom infrastruktur som tjänst, plattform som tjänst och mjukvara som tjänst.

– Våra partners i försäkringsbranschen har snabbt fått ökade krav och förväntningar från sina kunder. I en så konkurrensutsatt bransch är det viktigt att kunna erbjuda den bästa möjliga servicen till kunderna och att snabbt få ut uppdateringar och nya erbjudanden på marknaden. En förflyttning in i molnlösningar ger just den typen av möjligheter till ökad innovation, säger Gun-Marie Rinaldo, kundchef på Tieto.

Läs mer: 
Tieto hjälper växlarna växla upp digitalt
Tieto ska ge digital tillsyn till tillsynsmyndighet