Miss Group gör nu ett rejält avtryck på den skandinaviska webbhotellsmarknaden genom ett dubbelförvärv av svenska FS Data och norska ISP Huset. Det innebär att man får in cirka 50 000 kunder.

FS Data, som är en av Sveriges största leverantörer av webb-hosting, servrar, domännamn och e-post, har funnits sedan 1997. Bolaget var även ett av de första som erbjöd registrering av .se-domäner. ISP Huset har specialiserat sig på domännamn, hosted exchange och dedikerade servrar, med datacenter i Drammen och Helsingborg.

Miss Group fick i augusti en investering på 6,4 miljoner pund från BGF som skulle användas för bolagets internationella expansionsstrategi. Det är den finansieringen som har gjort förvärven möjliga.

– När vi tittar på framtida tillväxt är det en ära att välkomna ett så etablerat företag som FS Data, ett bolag som firade att de funnits 22 år i branschen för ett par veckor sedan. Med de här förvärven är vi på god väg att bli ledande på den skandinaviska marknaden, säger Mattias Kaneteg, vd och grundare av Miss Group.

– För min del har det varit en fantastisk resa, som började för 22 år sedan. Att bygga ett fantastiskt företag från början och att se hela utvecklingen av internet. Det ska bli väldigt spännande att följa FS Data och alla andra företag på deras resa med Miss Group, säger Fredrik Sköld, vd och grundare av FS Data.

Läs också: 
Bimobject har hittat nästa objekt – köper sin konkurrent