Apple har gjort flera spektakulära värvningar på AI-området från Google. Förra året lockade de till exempel över Googles AI-chef John Giannandrea för att se över företagets AI-strategi.

Nu har de också rekryterat Ian Goodfellow, en av Googles verkliga toppkrafter inom området. Enligt amerikanska nyhetskanalen CNBC är Goodfellow skapare till AI-metoden GAN, general adversial networks (det är system som bland annat använts för att skapa Deepfake-innehåll), och hans forskning är mycket citerad i AI-litteraturen. Han har också arbetat vid OpenAI, ett forskningskonsortium som upprättats av bland annat Elon Musk. På Google har han arbetat med GAN och säkerhet, bland annat.

Goodfellow uppdaterade sin Linkedin-profil i torsdags där han berättar att han gick från Google till Apple i mars. Han uppger vidare att han på Apple blir chef för maskininlärning i Apples grupp för specialprojekt.

Förutom att Apple arbetar med utveckla AI-funktioner till FaceID och Siri, så arbetar de också med teknik för självkörande bilar.

Läs mer: Nu laddar it-jättarna för teknikskiftet – stuvar om för att sätta AI i fokus