Googles svenska partnerled blir allt franskare. I september köpte Devoteam Jayway och nu är det dags igen då man även införlivar Avalon Solutions i koncernen. Hur mycket Devoteam får betala för Avalon Solutions vill bolagets delägare, grundare och vd Ola Persson inte avslöja, men i väntan på flyget till Googles stora molnkonferens Google Cloud Next säger han att han ser fram emot den nya konstellationen.

– Devoteam är en leverantör motsvarande Avalon Solutions, som är stor inte minst i Frankrike och Spanien. Vi känner dem sedan tidigare som kollegor i branschen. Nu kommer vi tillhöra vi en större fransk koncern och tanken är att vi ska få större utväxling, bli större och få lite mer momentum, säger han om affären.

Devoteam köpte även Malmöbaserade Jayway i september, som även det drivs vidare som ett eget bolag i den franska koncernen. Totalt kommer Devoteam nu att ha runt 250 anställda i Sverige, och Avalonteamet kommer fortsättningsvis att verka under namnet Avalon by Devoteam.

– Vi kommer att vara Europas största partner till Google och en av de största cloudleverantörerna, säger Ola Persson och säger så här om vad affären kommer att bidra med för hans egen och Avalons del.

– Jag är kvar med en minoritetspost och fortsätter som vd. I princip blir det business as usual, men tanken nu är att vi ska kunna jobba med store kunder på den svenska marknaden, med mer resurser än vi har haft tidigare. Det gör att vi kan ta oss an enterprise-Sverige på ett helt annat sätt. Våra kunder kommer att vårt team blir starkare, mer kunnigt och mer kapabelt att hjälpa till med den komplexa resan till molnet, och i molnet. Nya geografiska områden, tjänster och ökad specialisering är bara några av de synergier våra kunder kommer att kunna dra nytta av.

Läs också:
AWS, Google eller Microsoft – nu måste konsulterna välja sida i molnstriden
Metall i molnet – så kapade Sandvik programmeringstid med 94 procent