Program som Onedrive och Azure Active Directory har tidigare varit tillgängliga i Slack, men nu i veckan kommer ett par nyheter som gör att integrationen med Office 365 fördjupas ordentligt. Det skriver nyhetssajten The Verge.

Den djupare integrationen gäller bland annat en ny Outlook-app för kalender- och mejlfunktioner, en uppdaterad Onedrive-app och en funktion för att visa Office-filer direkt i Slack.

Den nya Outlook-kalenderappen för Slack är designad för att föra in möten och kalenderinbjudningar i meddelandetjänsten. Bland annat ska man kunna få ett meddelande om mötesinbjudningar kommer.
Kalendern ska också kunna samköras med statusen i Slack, och att denna därmed automatiseras.

Därtill integreras mejlfunktioner, och man ska bland annat kunna föra in e-post direkt i Slacks kanaler. Tidigare behövdes det en tredjepartslösning för det här.

Onedrive-appen får också en uppdatering som ska göra det möjligt för användare att snabbt importera filer från Microsofts molnlagringstjänst på ungefär samma sätt som integrationen med Dropbox och Google Drive fungerar.

Dessutom ska alltså Office-filer som Powerpoint, Word och Excel kunna förhandsvisas utan att användarna behöver öppna dem.

Pikant i det här sammanhanget är att Slacks värsta konkurrent inom collaboration är en annan funktion i Office 365, nämligen Teams. Men det är naturligtvis en fördel för de av deras kunder som använder båda tjänsterna att de integrerar i stället för att bekämpa varandra.

Läs också: Hård strid om samarbetet – Microsoft öser på för att knäcka Slacks framfart