Det är Stefan Finnström, med ett förflutet på distributörer som Also, Despec och Isolda, och Tomas Ingvason från Convena, som tillsammans med nästa generation Finnström, Henric, nu valt att sjösätta det nya bolaget Apace Solutions Nordic. Tanken är att man ska fylla i det distributörerna och transportbolagen missar genom att fixa speciallösningar kring kundernas avtal inom managed print services, mps.

– Om man jobbar med mps-leveranser är det svårt att få hanteringen av toner in i den vanliga leveransen så vi har valt att specialisera oss på den biten. Jag hade egentligen tänkt att jag skulle varva ner, men det här är det område vi kan och det är många som vet vilka vi är så vi kör på, säger Stefan Finnström om vad som ligger bakom grundandet av det nya bolaget.

– Distributörer kan göra det här också men det blir oftast en toner hit och en toner dit. Den typen av småhantering blir dyr så vi har valt att koncentrera hanteringen med allt på ett lager.

En annan viktig del i satsningen är ett avtal med Apace Solutions engelska samarbetspartner som har det europeiska avtalet med Lexmark och Oki i Europa.

– De behövde en partner i Norden, så jag, Tomas och min son Henric startade Apace Solutions Nordic. Oki och Lexmark skickar sina order till oss och vi packar allt på vårt lager och levererar ut dem. Allt vi får in går ut under dagen. Det är egentligen ingen som utför den tjänsten idag, säger Stefan Finnström, som säger att man kommer att jobba mot kunder i hela Norden.

– Vi når kunder i Sverige och Danmark på en dag och till Norge och Finland garanterar vi två dagar. Det är viktigt att det kommer ut på rätt sätt.

Hur stora volymer handlar det om och vad tjänar ni pengar på?
– Vi är vana vid låga marginaler. Vi gräver väl inte guld nu heller, men vi har en hanteringskostnad för varje toner och det brukar bli mellan 200 och 300 leveranser per dag.