Vi har tidigare skrivit om hur regtech-marknaden är glödhet, det vill säga den marknad som uppstått av alla nya regulatoriska krav, där företagen gärna ser att någon annan hanterar den delen. Nu kommer ännu ett exempel i form av norska Sharecontrol som etablerar sig i Sverige.

Bolaget är en Microsoftpartner som jobbar med tillägg till Office365 och Sharepoint för att hantera de nya IFRS 16-reglerna för redovisning, som handlar om att leasingavtal ska finnas med i balansräkningen.

– Det här är nya regler för året, och vi har en lösning som i huvudsak riktar sig mot publika bolag, säger Ellinor Rylander, som närmast kommer från CRM-konsulterna och nu ska leda Sharecontrols svenska äventyr.

Även om man inte funnits på plats i Sverige finns bolaget redan på plats i form av svenska kunder. Idag har man sex svenska bolag som exempelvis Sats Elixia, Swedish Match och Boozt.com ombord, men målsätttningen för etableringsåret är betydligt högre satt.

– Ambitionen är att vi ska ha 30 nya kunder i Sverige i år så det är en ganska offensiv satsning, säger Ellinor Rylander.

Var ska ni hitta de kunderna?

– Det blir min uppgift att hitta dem. Det handlar mycket om att använda de nätverk man har.

Vilka konkurrerar ni med på den svenska marknaden?

– Det finns vad vi vet inga andra Microsoftpartner-företag som har en lösning för detta. Sedan finns det några andra aktörer med egna lösningar.

Sharecontrols styrelseordförande Ragnar Bryne är mycket nöjd med sin svenska rekrytering och ser fram emot att etablera sig i sitt östra grannland.

– Ellinor kommer att bidra till att lyfta kundbasen i Sverige. Vi har haft stor framgång i Norge med vår IFRS 16-lösning. Kunder uppskattar att de snabbt kommer igång och att lösningen är extremt användarvänlig på ett Microsoft-användargränssnitt. Alla våra lösningar placeras ovanpå Microsoft Office 365 som Sharepoint-tillägg och allt lagras på kundens Sharepoint i Office 365 och inga dokument eller data lagras hos oss, säger han.

Läs också: 
Microsoft ger med sig – partnerledet får större rätt till sina innovationer