Den jätteaffär som damp ner i branschen den 11 mars är nu på väg att bli helt klar. CGI Nordic innehar nu 1 289 990 A-aktier och 96 340 500 B-aktier i Acando. Det innebär 93,7 procent av aktierna och 94,3 procent av rösterna. Acceptfristen för de kvarvarande aktieägarna förlängs till den 8 maj.

– Vi ser fram emot att få välkomna Acandos medarbetare som medlemmar i CGI. Acandos inställning till affärsrådgivning och digital innovation kommer att stärka CGI:s kompletta serviceerbjudande, vilket gynnar våra kunder, säger CGI:s koncernchef George D. Schindler i det börsmeddelande som skickades ut igår kväll.

– Acandos företagskultur stämmer väl överens med CGI:s och bidrar med experter som är passionerade problemlösare, med tillförlitliga klientrelationer och med ett gott rykte avseende kundtillfredställelse. Tillsammans ser vi fram emot att skapa ytterligare affärsmöjligheter som ett kombinerat team av kompetenta innovatörer som delar passionen att leverera expertis, fyller sedan Heikki Nikku, chef för CGI:s verksamhet i norra Europa i.

Läs också: Affären ritar om tjänstemarknaden – fler utländska uppköp att vänta