Konsultbolaget Tieto och innovationsgruppen Wellstreet har dragit igång ett samarbete med startupen Scandinavian Man, där man siktar på att kombinera media och detaljhandel i byggandet av Scandinavian Mans e-handelsplattform.

– Tillsammans med Scandinavian Man vill vi skapa ett nytt och mer innovativt perspektiv på e-handel där redaktionellt innehåll som modeartiklar används för att förmedla en skandinavisk stilidé för att driva nätförsäljning, säger Jaakko Hartikainen, chef för Customer Experience Management på Tieto.

Det handlar om ett ekosystem med en tidning, en digital plattform, pop-up-butiker och evenemang vid modeveckor runt om i världen, kring vilka Scandinavian Man nu börjat bygga en global plattform för livsstil och modemärken.

– Skandinaviska varumärken har ett stort behov av att kunna nå ut i världen, både med försäljning och märkets budskap. Genom att skapa en internationell marknad i kombination med redaktionellt innehåll kan vi erbjuda en stark plattform där de kan lansera både sitt varumärke och sina produkter, säger Jonas Bergström, vd och medgrundare av Scandinavian Man.

Tietos lösning följer trenden med en marknadsplats som öppnar upp möjligheten för andra bolag att sälja sina produkter i ett bolags webbutik. Genom den molnbaserade tekniken kan man snabbt få ut ett brett sortiment av produkter på marknaden då externa modebolag kan sälja sina varumärken i Scandinavian Mans webbutik.

– På den globala modemarknaden ligger ribban för kundupplevelse så högt det bara går. För våra medarbetare på vår avdelning för Customer Experience Management är det här en fantastisk experimentell miljö för att utveckla lösningar av bästa slag i samarbete med kollegor i världsklass från Scandinavian Man och Wellstreet, säger Jaakko Hartikainen, chef för Customer Experience Management på Tieto.

Läs också: 
Tieto tar affär värd 600 miljoner med försäkringsjätte
Tieto hjälper växlarna växla upp digitalt