Hemleveransbolaget Premo når mer än en miljon hushåll i Storstockholm sju dagar i veckan. Det som tidigare var ett klassiskt tidningsdistributionsföretag har nu moderniserat sig och vill istället använda de digitala förändringarna till sin fördel.

Premo, som ägs av Schibsted och Bonnier, har nu valt att ta in Candidator DGC som it-leverantör. Det handlar om att flytta Premos AS/400-drift in till Candidator DGC:s kapacitetstjänst.

– Efter fyra år som en del av Bring Citymail behövde Premo en it-driftleverantör som på ett snabbt och effektivt sätt kunde erbjuda en lösning för fortsatt stabil drift av verksamhetskritisk infrastruktur, säger Premos it-chef Dotun Ogunkanmi och utvecklar resonemanget:

– Då e-handelslogistik ingår som en viktig del av Premos erbjudande har uppdraget också haft fokus på att framtidssäkra vår teknikbas. Med Candidator DGC som samarbetspartner och med de lösningar som de hjälpt oss med får it-organisationen mer tid att fokusera på optimering, arbetssätt, system och processer. En viktig bidragande del till att vi kan maxa vårt kunderbjudande.

Grunden till den nya affären är Candidator DGC:s förvärv av Ismotec tidigare i våras. Det är Ismotecs IBM i- och IBM Power-tjänster i kombination med Candidator DGC:s kapacitetstjänster som nu ska utgöra det man beskriver som en stabil, säker och framtidssäker lösning med hög tillgänglighet.

– Vi på Ismotec tycker det är väldigt kul att få leverera våra IBM i och IBM Power-tjänster till en kund med så höga tillgänglighetskrav som Premo har. Tillsammans med Candidator DGC kan vi dels byta ut Premos gamla hårdvara mot en ny toppmodern kapacitetstjänst, och dels leverera stabila och pålitliga IBM i-drifttjänster som varit Ismotecs kännetecken för många driftskritiska lösningar under drygt 10 år i branschen, säger Mathias Bucht på Ismotec.