Affärssystemkonsulten Exsitec är sedan tidigare en av Visma Softwares största partner både när det gäller Visma Business och Visma.net. Men nu har man valt att bredda sitt utbud och har hittat en ny partner.

Man behövde dock inte gå särskilt långt utan håller sig på Lindhagensgatan där inte bara Vismas svenska huvudkontor ligger. Där huserar även den svenska affärssystemleverantören IFS. Genom att plocka in affärssystemet IFS Applications siktar nu Exsitec på att nå en helt ny målgrupp.

– Att addera IFS Applications i vårt erbjudande känns väldigt spännande. Vi är duktiga på affärssystem och vi vet att IFS har en väldigt kompetent produkt som kommer hjälpa oss nå en ny målgrupp, menar Johan Kallblad, vd på Exsitec.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration!

För IFS är det här samarbetet en fortsatt satsning på ett växande partnernätverk. Exsitec har huvudkontor i Linköping samt regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Söderhamn och cirka 150 medarbetare.

– Exsitecs bakgrund och gedigna kunskap ger mycket bra förutsättningar för ett lyckat samarbete. Vi kompletterar Exsitecs befintliga utbud på ett, för båda verksamheter, passande sätt och det finns stora möjligheter i vårt inledda arbete ihop. Vi ser fram emot ett spännande och givande samarbete på många plan tillsammans, säger Fredrik Edendahl, partnerchef på IFS.

Läs också: Nu tar it-konsulterna upp fajten om igenkänningsteknikerna