Konsultbolaget CAG tidigare levererat it-tjänster till pensionsbolaget Alecta. Nu utökar man sitt samarbete genom att teckna ett avtal för drift och förvaltning av portföljsystemet Simcorp Dimension med kringliggande system.

Dimension är ett affärskritiskt portföljsystem för innehav i finansiella instrument för Alecta. Genom det nya avtalet siktar man på att få en effektiv och anpassad tjänst. Det är dotterbolaget CAG Datastöd, som har mer än tio års erfarenhet av drift och förvaltning av Dimension, som ska hjälpa Alecta med systemdrift, övervakning och support. Det ingår även ett drift- och förvaltningsåtagande av Alectas Swift-anläggning. Avtalet sträcker sig över tre år med option på ytterligare ett plus ett år.

– Vi känner en stor trygghet och tillit i arbetet då CAG Datastöd har lång erfarenhet av drift av finanssystem och specifikt Simcorp Dimension, så vi är övertygade om att detta är rätt väg att gå. Vi har haft ett fint och förtroendefullt samarbete med CAG Datastöd genom åren som vi ser fram emot att fortsätta i och med det nya avtalet, säger Ulf Larsson, it-chef på Alecta.

– Det känns extra roligt att vi nu kan expandera vår tjänst inom Simcorp Dimension då vi idag förvaltar flera kunders Dimensionplattformar. Nu bygger vi vidare på det arbetet tillsammans med Alecta. Vi är väldigt glada över att få fördjupa vårt redan långvariga samarbete, säger Magnus Fredholm, vd på CAG Datastöd om det nya avtalet.