En anonym källa med god insyn i Samsungs interna utvecklingsarbete säger till nyhetssajten Coindesk Korea att Samsungs utvecklingsteam för blockkedjan är på god väg att utveckla en blockkedja baserad på den öppen källkods-licensierade ethereum-kedjan. Utvecklingen betecknas dock fortfarande som ett ”internt experiment”. Källan säger vidare att Samsung kommer fokusera på en privat blockkedja, men att man i framtiden tar fram en hybridlösning, alltså en kombinerat privat och publik blockkedja, skriver Coindesk.

När utvecklingen av själva blockkedjan är klar, siktar Samsung, enligt källan, på att utveckla en egen kryptovaluta. Det är inte osannolikt att Samsung kopplar en eventuell kryptovaluta till deras egen betalningstjänst Samsung Pay, även om inget officiellt uttalande från Samsung gjorts om detta. Däremot är det känt sedan tidigare att Samsung arbetat på en blockkedja i minst ett år.

Att Samsung ger sig in i detta område borde förvåna få. Så sent som för två månader sedan presenterade Samsung sin senaste mobiltelefon, flaggskeppsmodellen Galaxy S10 som har hårdvara med stöd för säker lagring av privata nycklar och blockkedjebaserade digitala signaturer. I mars avslöjade Samsung sin digitala plånbok med stöd för ethereum och ERC20-baserade digitala polletter (tokens), men märkligt nog inte för bitcoin, i vart fall inte i de förhandsversioner av plånboken som visats offentligt.

Läs också:
Frankrike vill få EU att reglera kryptovaluta
Visa och Coinbase i samarbete om betalkort med bitcoin