Det innebar nämligen att Microsofts börsvärde för första gången någonsin under onsdagen nådde 1000 miljarder dollar.

Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Hittills i år har Microsofts aktiekurs ökat med 23 procent.

Visserligen minskade tillväxten för molnplattformen Azure något, till 73 procent senaste kvartalet som är det tredje i företagets räkenskapsår, från 76 procent kvartalet före. Men det här är mer en följd av att ju större ett område är desto svårare är det att hålla i de här enormt höga tillväxttalen, säger analytiker som Reuters talar med. ”Därför kan man förvänta sig ett långsammare tillväxttal framöver helt enkelt beroende på lagen om stora siffror”, säger Christopher Eberle, analytiker på Nomura som ändå förväntar sig att Azure kommer att inbringa en försäljning på 13,5 miljarder dollar under 2019 och ha en tillväxt på 75 procent.

Men även licensförsäljningen inom Windows ökade mer än väntat under kvartalet, nio procent jämfört med motsvarande period förra året. Föregående kvartalet tappade Windows fem procent.

Affärsområdet ”commercial cloud” som inkluderar företagsanvändandet av Azure, Office 365 och Linkedin hade en omsättning på 9,6 miljarder under kvartalet, en ökning med 48 procent.

Enheten ”intelligent cloud” som innehåller Azure-tjänster hade en omsättning på 9,65 miljarder dollar.

Totalt ökade Microsoft omsättningen med 14 procent till 30,57 miljarder dollar, och slog därmed analytikernas förväntningar som i snitt låg på 29,84 miljarder.

Vinsten ökade till 8,81 miljarder dollar, från 7,42 miljarder förra året.

Läs också: Snart kommer Microsofts Virtual Desktop. Innebär det slutet på pc-eran?