Under Slacks årliga konferens Frontier som går av stapeln den här veckan har det kommit en rad nya funktioner och verktyg för plattformen. Några av de viktigaste nyheterna är en dubbelriktad bro mellan e-post och Slack, uppdaterade möjligheter för delade kanaler, nya verktyg för att automatisera repetitiva uppgifter och ett nytt gränssnitt för sök och navigering. Det skriver nyhetssajten ZDNet.

Vad gäller e-posten är detta särskilt pikant, då ju Slack från början gick under epitetet ”e-postdödaren”. Men nu utvecklar Slack integrationen med e-post. En ny funktion ska göra så att gruppmedlemmar kan kommunicera med personer som inte är en del av Slacks plattform, vid till exempel nyanställningar. Detta genom en bro som gör att man kan rikta meddelanden till en Gmail eller Outlook-inbox, när personen i fråga nämns vid användarnamn eller via direktmeddelanden.

Till en början rör det sig bara om en enkelriktad bro, men Slack uppger att de planerar att utöka funktionen så att personer som inte använder Slack ska kunna svara på Slack-meddelanden direkt från sin inbox.

En annan ny nyckelfunktion är att Slack utökar möjligheterna att arbeta med delade kanaler. Detta ska förenkla samarbetet med externa grupper och skapa en gemensam yta för båda sidor att använda Slacks plattform, skriver ZDNet.

Denna funktion ska finnas tillgänglig som beta i versionen för storföretag, Enterprise Grid, till sommaren.

Slack har också presenterat flera nyheter för kalendern, bland annat att man i en gruppkalender enklare ska kunna se alla gruppens events direkt i en Slack-kanal. De lägger också in en funktion för ”smarta mötesförslag”. Om ett ord refererar till en händelse i tid så ska det ordet kunna göras till en klickbar länk som dyker upp i personens kalender.

Läs mer: 
Hård strid om samarbetet – Microsoft öser på för att knäcka Slacks framfart
Slack fördjupar integrationen med fienden