Många företag har anammat aforismen ”alla företag blir teknikföretag”, i meningen att alla företag påverkas av digitaliseringen. En del företag har tagit det ett steg längre – genom att plocka cio:er till vd-tjänster, skriver vår amerikanska systersajt CIO.com.

– Att göra it-chefer till högsta chefen är kanske inte en trend ännu, men allt fler företag gör faktiskt cio:n till vd särskilt om de går igenom massiva digitala förändringsarbeten, säger Khalid Kark, som är ansvarig för konsultbolaget Deloittes CIO-program.

– I rätt sammanhang och med rätt bakgrund så är det här inga dåliga kandidater till högsta posten på ett företag.

Cio:er som vill steppa upp karriären måste kunna visa att de kan sköta verksamheten, sälj, marknadsföring och – kanske viktigast av allt – företagsstrategier.

CIO.com har talat med vd:ar och operativa chefer som kommer just från cio-rollen om deras bästa karriärtips.

Förutse vad det är som din vd vill ha. Det är Steve Bandrowczak första tips. I dag är han operativ chef på Xerox, men i sin tidigare tjänst som cio på HP fokuserade han på att förutse vad som höll vd Meg Whitman ”vaken om nätterna”, särskilt vad gällde delårsresultat och faktorer som påverkade börsvärdet. Hur kunde han leverera till exempel dataanalyser för att göra verksamheten mer lönsam?

Ett annat tips från Bandrowczak är att lära sig att ”rädda ansiktet”. Om företaget utsätts för en cyberattack eller någon annan skandal så är det ofta vd:n som är ansiktet utåt i de tuffa tiderna. Men cio:n med sitt helikopterperspektiv bör också pröva sin krishanteringsförmåga.

– CIO:n har det här helikopterperspektivet, med inblick i affärsprocesserna, arkitekturen, system och data. I sådana här kriser behövs den kompetensen mer än någonsin.

Mike Capone är vd för svenskgrundade Qlik, men har en bakgrund som cio på Qlik-kunden ADP. Capones tips för att nå vd-posten är att odla partnerskapet med verksamheten. När Capone jobbade på ADP arbetade han tillsammans med sex verksamhetsenheter och etablerade goda partnerskap med enhetscheferna. På så sätt får cio:n bättre insikt i företagets affärsstrategier.

”Se till att förtjäna din plats runt bordet” är ett annat tips. Capone är en mycket stark förespråkare för att cio:n ska rapportera direkt till vd.

– Även om du inte rapporterar direkt till vd så måste du hitta ett sätt att vara med på viktiga och strategiska möten.

Att vara med på möten på hög nivå hjälper en cio att få grepp om företagets strategi. Där kan de också vara till stor hjälp med sitt teknikkunnande.

– Världen förändras och människor som har ett fast grepp om teknik och hur det kan förändra verksamheten kan bli ovärderliga för företaget. Då måste du visa att du kan strategi.

– Det som är särskilt svårt att hitta är personer som vet hur man förändrar ett företag från en äldre till en nyare affärsmodell, och få företaget att växa i den digitala eran.

Brian McHale var bland annat CIO för CBS Radio. Nu är han vd för Marca Global. Hans råd för cio:er som vill nå toppen är att ”fördjupa sig i verksamheten”. Oavsett om det handlar om en omorganisation eller att förbereda företaget för ett förvärv så bör cio:n involvera sig i affärsprocesserna på hög nivå och på så sätt skaffa sig insikter om vad som krävs för att sköta verksamheten. Själva var han till exempel väldigt aktiv när CBS Radio skulle börsnoteras.

– I varje roll jag har haft har jag försökt involvera mig själv i verksamheten så mycket det går, säger han.

Två andra tips från McHale är:

Skaffa erfarenhet av att driva en linjeverksamhet. McHale själv har drivit e-handelsplattformar för företag han arbetat på tidigare, vilket gett honom ovärderlig erfarenhet som han kunnat utnyttja i vd-rollen.

Strukturera grupper så att de arbetar med verksamheten. It-chefer måste kunna få sina avdelningar att stötta verksamheten.

– Som cio kan man vara nöjd med att betala en nota varje månad för till exempel molntjänster om det innebär att mitt team har adderat värde till verksamheten. Om man kan visa att man är ett stöd för den bredare affärsstrategin så kommer det att vara till gagn för en CIO som vill arbeta sig upp.

Läs mer:
22 tuffa frågor på anställningsintervjun – och hur du svarar på dem
Så hanterar du en headhunter – 12 tips att ha i bakhuvudet när rekryteraren ringer