Attendo har runt 16 000 anställda i Skandinavien. Nu har man tecknat ett relationsbaserat avtal för den centrala it-driften med Visolit, som uppger att man kommer erbjuda ett mobilt och säkert arbetssätt så att Attendos anställda ska kunna sköta sina administrativa arbetsuppgifter var de än befinner sig. Det kan till exempel handla om journalföring, tidrapportering och schemaplanering som alltså ska kunna hanteras med mobilen eller en surfplatta.

De båda parterna beskriver det nya samarbetet som ett relationsbaserat avtal. Det innebär en affärsrelation där Visolit och Attendo gemensamt kommer utforma vision, målsättning, ansvarsfördelning och ömsesidiga krav med ett slutmål att uppnå ökad mobilitet och säkerhet i en molnbaserad miljö.

– Det här är ett modernt avtal som ger oss det vi behöver. Det kräver personlig mognad, transparens och avtalserfarenhet från båda parter för att det ska fungera. Med Visolit fann vi en partner som förutom mycket god kunskap om vårt företag också har en komplett tjänsteportfölj och förmågan att arbeta med omfattande integration i en hög förändringshastighet, säger Attendos cio Oskar Hägglund.

– Vi ser fram emot ett samarbete som inte följer den traditionella formen av beställningskontrakt med ett på förhand exakt definierat innehåll. Den här typen av flexibelt samarbete främjar helt klart att vi tillsammans hittar den bästa vägen mot målet, att skapa omsorgsbranschens bästa it, säger Terje Mjøs, koncernchef på Visolit.

Läs också: Visolit kör på – rullar hem 30 miljoner