Tio år efter den första lanseringen så sätter Googles mobila operativsystem fortfarande rekord i antal aktiva enheter – och tillväxten för det här systemet är fortsatt stark.

Under Googles utvecklarkonferens I/O meddelande Google att de nu har 2,5 miljarder aktiva Androidenheter. Det gör Android till världens i särklass största operativsystem mätt i antal användare. Det här skriver nyhetssajten ZDNet.

Apple gick i januari ut med att deras aktiva installerade bas av Iphones nu överstiger 900 miljoner och om man ser till alla produkter både macOS och IOS-enheter, är den installerade aktiva basen över 1,4 miljarder.

Microsoft proklamerade i oktober att de har 1,5 miljarder aktiva Windowsenheter.

Android växer också mycket snabbt. Google senaste officiella uttalande innan detta var 2017 då de avslöjade att de hade två miljarder aktiva Androidanvändare. 2014 var den siffran en miljard.

De här siffrorna visar också vilken utmaning Google har i fråga om fragmentisering. Enligt en rapport från i oktober förra året så körde hälften av Androidenheterna Oreo eller Nougat, som då var de senaste versionerna av Android.

Läs mer: Sämsta smartphone-försäljningen på fem år – största raset för Iphone någonsin