Som vi skrev tidigare i våras uppges Oracle göra stora neddragningar över hela världen. Den gången var det ett par amerikanska verksamheter som drabbades, även i Mexiko och Indien ska företaget ha genomfört neddragningar.

Nu kommer nya rapporter om att Oracle kommer att lägga ner forsknings- och utvecklingsverksamhet i Kina, vilket ska resultera i att mer än 900 personer tvingas lämna bolaget. Det skriver nyhetssajten ZDNet. Flera kinesiska medier har också rapporterat om detta.

Totalt sysselsätter Oracle 1600 personer inom forskning och utveckling i landet. Totalt har Oracle nästan 5000 anställda i landet och har varit etablerade där i två decennier.

I samband med neddragningarna i USA i mars i år uppgav en talesperson i ett mejl till tidningen The Register att ”när vår molnverksamhet växer kommer vi hela tiden att behöva balansera våra resurser och strukturera om vår utvecklingsgrupp för att försäkra oss om att vi har rätt personer att leverera de bästa molnprodukterna till våra kunder över hela världen”.

Läs mer: ”Supertankern” Oracle rör sig långsamt mot molnet