Det nyligen 100-årsjubilerande bolaget Specma Group, som levererar hydraulikkomponenter till lednings-, hydraulik- och centralsmörjsystem, har 850 medarbetare världen över. De har varit på jakt efter en ny it-leverantör, med målet att användarupplevelsen skulle stå i centrum. Bolagets upphandling vanns till slut av Candidator DGC. Nu ska de båda bolagen inleda ett strategiskt partnerskap.

– Det känns helt rätt att vi har valt Candidator DGC som strategisk partner. Under upphandlingen har vi lärt känna varandra och att personkemin stämde var en viktig faktor i vårt beslut. Det vi framför allt efterfrågat i leveransen är transparens, skalbarhet och fokus på användarupplevelse. Vi är glada över att ha hittat en it-partner som kan utmana oss och hjälpa oss att driva vår verksamhet framåt, säger Marcus Brundin, ansvarig för Group IT på Specma Group.

Candidator DGC:s egenutvecklade leveransverktyg Cendot är en nyckel i leveransen. Där vill man ge kunden en transparent leverans med insyn i all data. Eftersom Specma även har verksamhet i bland annat Brasilien och Shanghai var det även viktigt med en leverans som täckte in samtliga medarbetare världen över och erbjöd support dygnet runt.

Marcus Brundin och kollegan Oskar Smedendahl har i samarbete med Candidator DGC tagit fram en ny grundstrategi för att hantera all it inom bolaget. Målet är att framöver även applicera den strategin i flera av de bolag som ingår i Specma Group.

– Vi kommer att vara Specmas it-avdelning. Vi har redan byggt upp ett nära samarbete och vi ser Marcus och Oskar som våra kollegor. Båda sidor är extremt nöjda och i denna leveransen finns alla förutsättningen att leverera en bra användarupplevelse, vi är mycket positiva till att vi kommer uppnå en overkligt bra kundnöjdhet, säger Tobias Hallengren på Candidator DGC.