Tillväxten på 42 procent för den totala molnmarknaden var ändå något lägre än väntat, skriver analysföretaget Synergy Research i sin rapport, men skälet till det är att ju större en marknad blir desto svårare är det att hålla samma tillväxt.

Vidare konstaterar Synergy att Amazon Web Services för åttonde kvartalet i rad växer snabbare än marknaden. Marknadsandelen ligger på knappt 35 procent.

Innovation, organisation och ledarskap – vad behöver du göra idag för att vara relevant imorgon? Det får du veta på CIO Governance den 12 september – boka plats här

Därefter följer fyra leverantörer som alla tar marknadsandelar. Microsoft, Google, Alibaba och Tencent hade alla en tillväxt på runt 70 procent jämfört med motsvarande period förra året.

När de flesta stora molnleverantörer nu rapporterar för sina första kvartal så uppskattar Synergy Research att omsättningen för molninfrastrukturstjänster var en bit över 21 miljarder dollar under perioden.

synergy
Källa: Synergy Research Group

– Det här är ännu ett imponerade kvartal för molnmarknaden. Minskningen i tillväxttakt ska inte ses som en svagare marknad, utan som en konsekvens av att marknaden nått en massiv skala, säger John Dinsdale, chefsanalytiker på Synergy Research.

– Då marknaden bara blir starkare och starkare, så har den grupp som jagar Amazon förgrenats i högtillväxt-utmanare och nischade aktörer med lägre tillväxt. Men Amazon behåller sin starka ledarposition och fortsätter kontrollera en tredjedel av världsmarknaden.

Läs mer:
Nu kastar Microsoft in Github i molnkampen mot Amazon och Google
Apple lägger 280 miljoner kronor på Amazons moln – varje månad