Vi har tidigare skrivit om hur konsultbolagen börjar positionera sig med partnerskap till de olika molnjättarna, och att det nu börjar bli läge att välja väg. I samband med att AWS etablerade sina svenska datacenter, utökade Cybercom sin satsning som AWS-partner, och idag kan bolaget som första svenska bolag titulera sig AWS Premier Consulting Partner.

Det är den högsta nivå en konsultpartner kan uppnå inom molnjättens partnerprogram AWS Partner Network, och tilldelas endast de bolag som väljer att göra stora investeringar i sitt AWS-erbjudande.

På Cybercom har man idag över 100 AWS-certifierade specialister i Norden. Utmärkelsen gör även bolaget till det första svenska bolag som har uppnått den statusen. Sedan tidigare har även finska Nordcloud uppnått statusen samt även några av de globala jättar som verkar på den svenska marknaden som till exempel Accenture, Capgemini, Cognizant, Deloitte, DXC och Wipro.

– Vi vet av erfarenhet att tjänsteleverantörer spelar en viktig roll för att driva innovation och skapa värde för organisationer. Vi är mycket tacksamma över att samarbeta med Cybercom för att driva på den digitala transformationen i företag och organisationer och hjälpa dem att utnyttja skalbarheten och bredden av tjänsterna som AWS erbjuder, säger Niko Mykkanen, chef för Emea Partners and Alliances på AWS.

Tony Hendrell
Tony Hendrell.

För Cybercom innebär utmärkelsen att man kommer att kunna ta del av mer AWS-material, delta vid AWS Professional Services Bootcamp samt givetvis få mer finansiering för marknadsutveckling. Utöver det får man även tillgång till en dedikerad lösningsarkitekt från AWS samt en partneransvarig som ska hjälpa bolaget växa på AWS molnplattform.

– Vårt engagemang och vår passion för molntjänster är grunden när vi levererar molntjänster från AWS. Efterfrågan på kompetenta molnspecialister växer snabbt eftersom fler företag och organisationer investerar i att förbättra sina digitala tjänster. Vårt team av AWS-rådgivare, arkitekter och specialister kommer att leverera lösningar av hög kvalitet som hjälper våra kunder att få maximal nytta av AWS utbud, säger Tony Hendrell, som är chef för Cybercom AWS Business Group som är ett samarbete konsultbolaget dragit igång för att utnyttja AWS nya datacenter i Mälardalen.

Läs också: 
AWS storsatsning i Sverige välkomnas av konsultbolagen: "Skapar nya möjligheter"
AWS slår upp ”loft” mitt i Stockholm – vill locka till sig huvudstadens utvecklare