Att låta sin kompetens bli inaktuell medan man ännu använder den i någon mer undanskymd roll som man inte vågar lämna – ja, det är varningssignaler om att du håller på att bli omsprungen.

Vår amerikanska systersajt CIO.com pekar ut ett antal lögner som hindrar dig från att ta tjuren vid hornen. Här är några av dem:

”Jag har fortfarande koll”

När du inte längre är den som alla vänder sig till när de har problem kan det vara ett tecken på att du börjar svalna.

En sak du kan göra åt det är att be om lite extra information när nästa intressanta uppdrag går till någon annan.

– Se det som en möjlighet att lära dig – inte ett tillfälle att klaga. Ta reda på vad det är som hindrar dig från att få det utmanande, utvecklande arbete som du vill ha, säger Dave Denaro, vice vd på Keystone Associates.

– När du sedan har agerat på den feedbacken och försökt åtgärda bristerna så se till att din chef vet att du gjorde det just för att du vill vara med i leken när det är dags för nya nyckelprojekt.

Han anser att feedback ligger till grund för all professionell utveckling – du gör något du aldrig gjort tidigare, eller kämpat med, sedan får du feedback för att lära dig hur du ska göra det bättre nästa gång eller ytterligare slipa din kompetens. Det här ska repeteras gång på gång.

”Min kompetens är efterfrågad”

Ofta finns en obalans där bara en liten grupp personer passar för de lediga jobb som finns, enligt John Barret, som är partner vid stödföretaget ON Partners.

– De flesta som jobbar inom it borde utöka eller förändra sina roller eller ansvarsområden vart tredje år eller så, säger han.

– Stannar du på samma jobb eller arbetar med samma projekt mycket längre än så riskerar du att din kunskap blir helt föråldrad innan du förstår vad som hänt.

Allra viktigast är det för den som är lite äldre och riskerar att bli bortglömd och fastna i sitt hörn. Då gäller det att ta tag i sin situation och söka nya jobbutmaningar, råder han.

”Det är min bransch som går dåligt”

Det kan vara lätt att skylla avbräcket i den egna karriären på att det är tufft på just inom den marknad där man är.

– Det är svårt att arbeta inom it och samtidigt rationalisera det med att säga att det är branschen som går trögt – it rör sig och förändras ständigt, säger Susan Ferebee, professor i informationsteknik på amerikanska Purdue University Global.

– It har många vägar att utforska för att få fart på karriären. It-proffs kan lägga till certifieringar eller gå in på ett nytt område genom att utbilda sig lite ytterligare eller få fortbildning på arbetet.

”Jag kan det som behövs”

Dyker det upp branschtermer eller ny teknik som du inte förstår? Ja då ska den röda flaggan komma upp tycker Ron Rasmussen, cto på Xactly.

– Det visar att man inte hänger med i vad som händer i branschen och den jargong som hör ihop med det nya. Om du inte aktivt går med i Linkedingrupper, följer branschnyheter på Twitter, har kontakt med kolleger och går på konferenser så finns det risk att du hamnar på efterkälken eller – i bästa fall – blir en sen användare av de senaste tekniktrenderna, säger han.

Den som håller sig till status quo sabbar helt enkelt sin karriär och kommer att bli förbisprungen.

– Du måste ta teknikrisker. Du fattar alltid så bra beslut som du kan med ofullständig information. Så var beredd på att göra misstag och korrigera dem.

”Jag är oersättlig”

Att tro att den kunskap man har om företaget och branschen inte kan ersättas är att skjuta sig i foten.

– Har du någonsin hört någon säga ”jag är bäst på det jag gör” eller ”den här kompetensen kommer alltid att behövas”? Samtidigt som det är okej att ifrågasätta ny teknik är det en helt annan sak att avfärda den, säger Kathleen Hyde, ansvarig för cybersäkerhetsprogram på Champlain College Online.

Visst kan det vara normalt att vara nöjd i den roll man har – men det gynnar knappast karriären att hela tiden påpeka det för sina kolleger och andra runtomkring.

– Det kan få folk att tro att du skulle säga nej till vilken fråga som helst. När du inser att du inte längre känner dig nöjd med att vara nöjd – med andra ord när du börjar se dig om efter den utmaning som en gång fick dig att älska it – så kan det vara för sent.

”Jag tar det lugnt inför pensionen”

Kathleen Hyde pekar också på att de som börjar räkna ner dagarna innan det är dags för dem att logga ut för gott kan få ett tufft uppvaknande av plötsliga förändringar.

– Även om det är dags för pension inom en nära framtid så är det egentligen bara en ursäkt för dig själv att bli passiv. Problemet med det är att det inte finns några garanterade jobb. Vad händer om ni drar ner? Eller verksamheten köps upp och du måste leta nytt jobb? Min fråga är hur ditt cv håller då?

”Jag har fullt upp – jag hinner inte förändras”

Att varje dag släcka bränder kan ta knäcken på högpresterande medarbetare som känner sig för stressade att ens fundera på vart deras karriär på väg och vilka möjligheter som finns.

– Som anställd inom it är det väldigt lätt att fastna i de dagliga utryckningarna som kräver din uppmärksamhet. Och ärligt talat så har branschen länge varit reaktiv snarare än proaktiv, säger Kathleen Hyde.

Det gör att många helt enkelt inte har tid att läsa nyhetsbrev, gå på konferenser eller diskutera kring vad som är på gång konstaterar hon.

– Tyvärr löser det inte problemet att vi vet varför vi inte lägger tid på våra karriärer. Vi måste hålla koll på teknikutvecklingen för förr eller senare behöver vi distribuera och underhålla dem.

Artikeln är tidigare publicerad i maj 2019

Läs också: It-branschen sticker ut i åldersdiskriminering av 45-plussare