Hostingföretaget Binero Group har valt att komplettera sitt eget nyligen invigda datacenter i Vallentuna med att även använda sig av Interxions datacenter i Akalla för att fortsätta expandera.

– Interxion blir en viktig strategisk samarbetspartner till oss i vår fortsatta tillväxt i Sverige och Norden, men även internationellt på sikt. Med branschledande bästa konnektivitet, sitt starka fokus på att erbjuda hållbara datacentertjänster och hög säkerhet uppfyller Interxion våra höga krav inom dessa områden, säger Patrik Axelsson, säljchef på Binero Group.

Att använda Interxion som en av sina huvudnoder kommer Binero Cloud dels öka sin redundans, dels ge sina kunder ännu snabbare access till sin molntjänst. Det handlar även om att kunna dra nytta av de molntjänster som finns hos Interxion och ansluta sig direkt till Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Oracle Cloud Infrastructure och IBM Cloud Services.

Eftersom Binero Group dessutom etablerar sig i Interxions datacenter kan kunder välja traditionell hosting för delar av sin it. Sammantaget skapar det de bästa förutsättningarna för att bygga en hybrid molnmiljö.

– Med sitt fokus på it-infrastrukturtjänster och med sin tydliga svenska profil är Binero Group positionerat på ett mycket intressant sätt, och vi ser fram mot att samarbete med dem i deras fortsatta expansion. Genom att de nu finns etablerade i vårt campus och kunder kan ansluta sig till deras molntjänst direkt i datacentret, adderar vi ytterligare en viktig komponent till vårt digitala ekosystem, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.